W zależności jakie, przez chwilę (podczas stażu w gminie) miałem styczność z takimi produktami. Kasza gryczane, jaglana były dobrych producentów. Makarony jajeczne z 5 jaj (chyba nie najgorzej). Makaron z pszenicy durum ( też nie najniższa półka). W zależności kto podpisze umowę z Bankiem Żywności ten dostarcza. Pulpetów to żadnych nie polecałbym [...]
[...] i z 0,5po treningu. Przed i po głównie białko pochodzenia zwierzecego czyli jakieś mięcho + np kasza lub makaron, pozatym w kazdym posilku warzywa oprocz przed i po treningu, daj jakas do poludnia tak jakas rybke czy cos a na noc ser bialy z oliwą z oliwek. Poczytaj sam nikt ci diety dokładnie nie ułoży, co najwyzej sprawdzi i poprawi. Pozdro
Sniadanie Owsianka lub jajko na twardo + koktajl bananowy Zjedz owsiankę z bakaliami (orzechy,rodzynki) + jajka na twardo i warzywa, koktajl wyrzuć w międzyczasie... Dziabne jakieś owoce itd. Ile masz przerwy między śniadaniem i obiadem ? powinno się jadać mniej więcj co 3 h, daj lepiej normalny posiłek np chleb razowy + dobra wędlina lub mięso + [...]
[...] weglowodanow tj musisz unikac tych, ktore gwaltowanie podnosza poziom cukru we krwi, a spozywac te mniej przetworzone np ryz, kasza gryczana, platki owsiane. ser bialy jest jak najbardziej dobrym zrdolem bialka ale tylko ten chudy albo 0% (poniewaz tluszczu zwierzecego nie chcemy) ponadto staraj sie jesc ryby np tunczyk, mintaj, losos [...]
Ok po małej męczarni.... tada... I - 8:00 . Płatki owsiane - 100g .Mleko 3,2% - 100ml . Serek wiejski 150g Dodaj jakiś tłuszcz - orzechy np. II - 11:00 kanapki: .Chleb żytni razowy - 160g .Szynka 40g .chudy twaróg 100 Wędlina tylko dobrej jakości, z kurczaka lub indyka - daj jej więcej, twaróg wyrzuć. Dodaj oliwę i warzywa III - 14:00 .Kartofle [...]
Podaje ci posumowanie twojej diety: Bialko:208 Tluszcze:45 Weglowodany:400 kcal:2837 kcal Na oko juz widac, ze jest za malo kcal, w tym za duzo pochodzi z bialka i za malo z weglowodanow i tluszczy]. Teraz podam ci zmodyfikowana diete: 7.00 - Płatki owsiane 100 g mleko 500 ml 10- Jogurt 500 ml + 2 kanapki z chudą wedliną + smarowanie + szklanka [...]
[...] za malo warzyw sniadanie: ok szkoła: ryz brązowy zamaist białego, jog naturalny nie owocowy, orzechy wloskie zamiast oliwy przedtren: ryz jw, więcej warzyw potreningowy: ryz bialy/ziemniaki, mięso/ryba kolacja: dodaj warzywa, mozesz dodac węgle w zaleznosci ile ich w diecie przewidujesz - kasze gryczaną/makaron durum/ryz brązowy/razowca przed [...]
Ja bym dal mleko i platki na sniadanie a jako posilek po treningu makaron i ser bialy chudy (i do tego calosc zalal oliwa). Do drugiego posilku dodaj jakies warzywko (pomidor, ogorek...), przed snem tunczyk. Do tego jw czyli wiecej zdrowych tluszczy, np ryz zalewaj olejem lnianym i np do drugiego sniadania lykaj lyzeczke tranu
nie dało sie otworzyc :( w załączniku jest to jadłem jak mase robiłem teraz to troche inaczej wyglada sniadanie to jem cos zeby było i do tego biały serek na kolacje robie z 50g makaron Zmieniony przez - Nick126 w dniu 2006-04-22 23:15:55
[...] dorzucic 2 jajka? 10.00 - to nie jest posilek! a na pewno nie pelnowartosciowy! daj 200gram chleba razowego/pelnoziarnistego + mięso,np pokrojona piers z kurczaka,lub wrzuc bialy ser,lub bierz serek wiejski. +warzywa +oliwa jesli bedzie ci brakowalo tluszczy 12.30 -to samo co wczesniej. mozesz zabierac pojemniki z jedzeniem jesli jestes wtedy w [...]
[...] + oliwa lub orzechy wloskie 3. mieso + makaron pelnoziarnisty + warzywa + oliwa ( przed treningiem ) 4. Carbo lub carbo + wpc - na wodzie - zaraz po treningu 5. mieso + ryz bialy ( po treningu - w domu) 6. makrela lub losos lub + pomidor/ogorek Liczysz zapotrzebowanie kaloryczne i podstawiasz pod to, ot cala filozofia Po reszte do dzialu [...]
Białko: 2g Na kg masy ciała Tłuszcze: 1,2g Na kg masy ciala Węgle:6g na kg masy ciała I POSIŁEK - 7:00 Omlet: 2 jaja kurze całe ok. 120g = B:15 / T:11,64 / W:0,72 / KCal:167 2 jaja kurze białko ok. 65g = B: 7,1 / T:0 / W: 0,4 / KCal: 32,5 Płatki owsiane 100 g = B:11,9 / T: 7,2 / W: 62,4 / KCal:366 RAZEM: B: 34 / T:18,84 / W: 63,1 / Kcal - 565,5 II [...]